قرن بیستم قرن تعالی بشر بود، در این قرن انسان به آرزوهای دیرین خود که می پنداشت دست نیافتنی اند دست یافت از جمله این آرزوها پرواز، رفتن به فضا و پا گذاشتن به کرات دیگر بود، انسان برای رسیدن به این مرحله پله های ترقی را یکی پس از دیگری می پیمود و در این میان تنهامانع او روبرو شدن با دنیای جدید بود، برای مثال یکی از مهمترین چالش های آنها برای سفر به ماه یا فرستادن کاوشگرها به سطح دیگر کرات مقابله با گرانش و فرود موفق  بر سطح آنها بود بدین سان برای اولین بار مسابقات” نجات تخم مرغ ” با نام اصلی  “gravity challenge” توسط انجمن مهندسان مکانیک آمریکا به صورت جهانی برگزار شد و طرفداران بسیاری را بدست آورد.

این مسابقه که هر سال در مدارس و دانشگاههای مختلف جهان برگزار می شود،در اصل برای بکارگیری خلاقیتهای مختلف می باشد. شرکت کنندگان در این مسابقه تخم مرغ را در سازه ای که ساخته اند قرار می دهند و آن را از ارتفاع معینی رها می کنند در نهایت تخم مرغ باید سالم به زمین برسد.دانش آموزان می توانند به تخم مرغ هر وسیله ای را که دوست دارند وصل کنند به جز وسایل موتوری

دبیرستان  پسرانه متوسطه اول نمونه دولتی آزادگان بر آن شد تا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مسابقه نجات تخم مرغ را در سطح مدرسه برگزار نماید.امید است با برگزاری این گونه مسابقات قدمی برای بارور سازی استعدادها، ایجاد خلاقیت و بالا بردن سطح علمی  دانش آموزان  مستعد برداشته شود.

این مسابقه  به همت مدیریت و معاونت و همکاران آموزشی  و با شرکت 35 گروه 4 نفری از دانش آموزان این آموزشگاه  در تاریخ عصر سه شنبه  97/11/02 برگزار شد .

مهمترین این قوانین عبارتند از:
1. تخم مرغ سالم به زمین برسد.
2. زمان فرود سازه کمترین باشد.
3. سازه کمترین وزن را داشته باشد.

 

قوانین مسابقه:
1.       مسابقه به صورت گروهی برگزار می شود.
2.       هر تیم تنها یک سازه می تواند ارائه دهد و هر سازه تنها یکبار شركت داده می شود.
3.       سازه بصورت آماده به داور تحویل داده می شود. سازه برای تخم مرغ درون آن وزن می گردد و تا زمان پرتاب نزد داور باقی می ماند. (پس از وزن شدن هیچگونه تغییری در سازه نمی توان داد)
4.       نماینده گروه سازه را به داور تحویل داده و هنگام هدایت سازه، آن را تحویل گرفته و رها می کند. بقیه اعضا در زمین پرتاب حضور خواهند داشت. (در هر گروه فقط یک نفر اجازه بالا رفتن از ساختمان را دارد كه سازه را پرتاب كند.)
5.       در صورت شکستن تخم مرغ، تیم حذف و در صورت ترک خوردن 20 درصد از امتیاز كل كسر می گردد.
6.       به هر گروه فقط یک تخم مرغ داده می شود.
7.       تخم مرغ باید خام و نپخته باشد. تخم مرغ نباید چسبکاری شود و یا توسط چسب به سازه متصل گردد.
8.       فضای در نظرگرفته شده برای فرود دایره ای به قطر 2 متر می باشد. اگر سازه خارج از دایره سقوط كند امتیاز كسر خواهد شد.
9.       ارتفاع پرتاب بین 10 تا 15 متر خواهد بود.
10.   امتیازی مطابق فرمول برای بیرون آمدن تخم مرغ از سازه و قل خوردن روی زمین در نظر گرفته می شود.
11.   خلاقیت در ساخت، استفاده نکردن از كاهنده های سرعت (چتر، بالن، بادكنک یا هر چیزی كه سرعت سقوط سازه را كاهش دهد)  و زیبایی بصری هر كدام بسته به نظر داور جداگانه امتیاز دهی می شوند.
12.   استفاده از هرگونه موتور، ملخ وسایل الکترونیکی برای هدایت سازه ممنوع می باشد .
13.   از شیشه، مایعات نباید استفاده شود. (استفاده از مواد صددرصد طبیعی امتیاز دارد)
14.   سازه ی هر گروه تا قبل از شروع مسابقه آماده ی پرتاب باشد .
15.   قبل و پس از پرتاب تمام  قوانین مسابقه چک می گردد.در صورت مشاهده هر گونه تخلف (رعایت نکردن قوانین، بی احترامی به گروههای دیگر یا هیئت داوران)  تیم از مسابقه حذف خواهد شد.
16.   نتیجه مسابقه توسط هیئت داوران مشخص می شود .

 

امتیاز بندی :
قوانین بسیار ساده هستند. معیارهای اصلی؛ وزن كمتر سازه، دقت در پرتاب، زمان و خلاقیت است. که هر گروه با توجه به معیارهای مشخص شده، رتبه بندی می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نحوه ی اعمال امتیاز:

1.       وزن سازه باید در کمترین مقدار خودش در مقایسه با سایر گروه ها باشد. کمترین وزن 200 امتیاز را می گیرد و سنگین ترین سازه صفر امتیاز خواهد گرفت و سایرین متناسب با فرمول زیر امتیاز می گیرند:

قوانین مسابقات نجات تخم مرغ

2.      دقت : روی زمین هدفی جهت دقت برخورد نصب می شود كه دانش آموز باید تمام تلاش خود را در راستای نزدیک بودن محل برخورد به هدف به كار گیرید. نزدیکترین فاصله 200 نمره و دورترین فاصله صفر نمره سایرین ما بین این نمرات را با استفاده از فرمول زیر می گیرند:

قوانین مسابقات نجات تخم مرغ

3.     زمان: به تیمی كه سازه شان در کمترین زمان سقوط كند 200 امتیاز و به بیشترین زمان صفر امتیاز تعلق میگیرد و دیگران با توجه به فرمول زیر:

قوانین مسابقات نجات تخم مرغ

4.     خلاقیت و استفاده از مواد صد درصد طبیعی و استفاده نکردن از كاهنده سرعت:

این معیار كاملا به دیدگاه و نظر داورها وابسته است، به طوری كه هر یک از داورها نمره ای از 0 تا 250 به هر طرح می دهند كه میانگین آنها محاسبه و در نظر گرفته می شود.

 

امتیاز كل:

امتیاز كل از رابطه زیر محاسبه می شود:

وضعیت تخم مرغ×محل تخم مرغ بعد از سقوط ×{خلاقیت+ [ وضعیت تخم مرغ ×( زمان + دقت + وزن)]}= امتیاز کل

مقدار وضعیت تخم مرغ و محل تخم مرغ مطابق با نوشته زیر است:

 تخم مرغ شکسته 0 امتیاز

             تخم مرغ ترک برداشته 66% امتیاز

                                    تخم مرغ سالم  1   امتیاز

 

 

جهت دریافت نتیجه نهایی مسابقه نجات تخم مرغ دبیرستان آزادگان  اینجا راکلیک کنید.