در تاریخ شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ ، شب رصدی ویژهای همراه با برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف ارتقای سطح دانش نجومی و تجربه مشاهده مستقیم آسمان شب، توسط دبیرستان نمونه دولتی امام خمینی برگزار شد. این برنامه در حیاط آموزشگاه از ساعت ۱۹ آغاز و تا ساعات پایانی شب ادامه یافت
برنامه با خوشامدگویی توسط مدیر مدرسه و معرفی اهداف شب رصدی و تشکر از انجمن علمی پژوهشی نجوم پژوهشسرا آغاز شد. در این بخش، اهمیت علم نجوم در زندگی بشر و نقش مشاهده آسمان در شناخت بهتر کیهان توضیح داده شد.
دانشآموزان با استفاده از نقشههای آسمان و نرمافزارهای شبیهسازی، نحوه شناسایی صورتهای فلکی مانند دباکبر، جبار (شکارچی) و ذاتالکرسی را فرا گرفتند.و با نحوه پیدایش ستارگان ، عناصر تشکیل دهنده آنها و مرگ ستار ه ها نیز آشنا شدند
در این کارگاه تنظیم و استفاده از انواع تلسکوپها، از جمله گالیله وداپسونی آموزش داده شد . شرکتکنندگان یاد گرفتند چگونه اجرام مختلف را با این ابزار رصد کنند.
همچنین جلسهای علمی درباره ویژگیهای فیزیکی ستارگان (مانند دما، رنگ و طیف نور) برگزار شد و دانشآموزان توانستند با نحوه طبقهبندی ستارگان (OBAFGKM) آشنا شوند.
پس از پایان کارگاهها، دانشآموزان به رصد اجرام آسمانی پرداختند. در این بخش:
با کمک مربیان، موقعیت دقیق سیارات زحل و مشتری و همچنین ستارگان پرنور مثل شباهنگ (سِریوس)، شعرای شَمالی و ستاره قطبی مشخص شد.
و خوشه پروین، کهکشان آندرومدا و سحابی جبار بهصورت زنده رصد شدند.
برای ایجاد تنوع و حفظ هیجان، مسابقات مرتبط با نجوم، از جمله پرسشوپاسخ علمی و طراحی نقشه آسمان، برگزار شد.
دانشآموزان با اشتیاق از تجربه مشاهده آسمان شب صحبت کردند و برخی از آنها تمایل خود را برای ادامه تحصیل در رشتههای مرتبط ابراز کردند.